Hopp til hovedinnhold
Publisert på

SUP-direktivet og engangsutstyr til servering og take-out

Digitalt informasjonsmøte ble holdt 14. juni

5. juni 2019 ble EUs engangsplastdirektiv vedtatt. Direktivets formål er å redusere plastforsøpling og redusere miljøkonsekvensene av enkelte engangsplastprodukter.

I juli 2021 førte dette direktivet til et forbud mot en rekke plastprodukter i unionen. Retningslinjene favoriserer bærekraftige og giftfrie gjenbruksartikler og -systemer fremfor engangsalternativer.

14. juni 08:30 – 09:30 arrangerte Emballasjeforeningen, Circular Packaging Cluster og Virke et digitalt informasjonsmøte om artikkel 4 i engangsplastdirektivet. Denne artikkelen omhandler redusert forbruk av mat- og drikkebeholdere for bruk der og da, eller som «take away».

21. september blir dette informasjonsmøtet fulgt opp av et fysisk seminar hvor vi vil gå mer i dybden og i hovedsak fokusere på løsninger og erstatningsmuligheter.